DODENHERDENKING 2023 IN PARK VALKENBERG 

Door de eerste zomerdag van dit jaar was er een enorme opkomst. 

De herdenking werd voor het eerst live uitgezonden op radio en tv (Klik hier

Na de opening door de voorzitter en de toespraak van burgemeester Depla  las Enzo van Dijk (leerling van het OLV ) zijn gedicht “Vroeger, Nu, Later” voor. 

De burgemeester legde aansluitend samen met de dichter Namens het gemeentebestuur van Breda de eerste krans bij het monument. 

Vervolgens werden samen met de burgemeester bloemen gelegd door kinderen van groep 8 van de Kbs de Zandberg en de overige kinderen uit het publiek.      

Daarna werd de kranslegging voortgezet door genodigden, besturen, instellingen en groeperingen. 

Na het taptoesignaal door Koen van den Heijkant volgden twee minuten stilte. 

Direct na aanvang van de twee minuten verstoorde een aangeschoten persoon schreeuwend en agressief de ceremonie. Gelukkig werd hij vrij snel tegen de grond gewerkt en afgevoerd en verliep de ceremonie verder vlekkeloos. 

Ook een delegatie van Oekraïense vluchtelingen, die tijdelijk zijn opgevangen in de Koepel, legden een krans om de slachtoffers van hun strijd tegen de Russische agressor te herdenken.

   

Het concert na de herdenking werd verzorgd door Cappella Breda en tijdens dit concert werden door twee leerlingen van het OLV. Noor Brinkman droeg haar gedicht “Twee minuten stilte” en Wout van Opstal zijn gedicht “Bevrijding: vrijheid, Polen, Canadezen, Amerikanen, Britten” voor.